Színesebb karácsonyt varázsolnak egy kis festékkel
2017. december 12. írta: Szántó Vető

Színesebb karácsonyt varázsolnak egy kis festékkel

Ki gondolná, hogy egy karácsonyfa nemcsak zöld vagy ezüst lehet, de akár a szivárvány bármelyik színében pompázhat? A meglepő ötletet Amerikában találták ki, ahol az otthonokban nem véletlenül fest minden fa úgy, mint a filmeken.

 

Egy amerikai család már 1958 óta termeszt karácsonyfának való fenyőket New Jersey államban. Alighanem beleunhattak a rengeteg zöld növénybe, ezért csavartak egyet a dolgon, és immár hét színvariációban árulják termékeiket. A fák természetesen nem varázslat által válnak színessé, hanem erre a célra tartós latex alapú festéket használnak. A lefújt fenyők állítólag teljesen ártalmatlanok az egészségre – áll a Daily Mail cikkében.

szines_karacsony.jpg

A karácsonyfák rózsaszín, bordó, sötétkék és világoskék, valamint türkizzöld, vörös és fehér színekben kaphatók. Méterük körülbelül 50 dollárba (13 ezer forintba) kerül, de így is gyorsan el szokták kapkodni őket a vevők. A festésnél tökéletes fedést végeznek, hiszen egy kétméteres fenyőre kereken egy liter festéket szórnak ki. A száradási idő mindössze két óra.

A színezők használata nem számít újdonságnak az Egyesült Államokban, ahol a hagyományos fenyők zöldjét is szívesen erősítik fel festékekkel. Így könnyebben eladhatóvá válnak, hiszen pontosan úgy mutatnak, mint a filmekben. A bevonat ráadásul a fát is védi, lassítja a kiszáradását, ezáltal megnöveli az élettartamát.

A bejegyzés trackback címe:

https://szantoveto.blog.hu/api/trackback/id/tr1113478987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása