Az első osztálynak is kijár a jó étel
2018. október 12. írta: Szántó Vető

Az első osztálynak is kijár a jó étel

A repülésben biztosan nem a gépek fedélzetén felszolgált étel minősége a legvonzóbb a legtöbb ember számára, ám a dél-koreai légitársaság most ezen a közvélekedésen igyekszik változtatni. Biozöldségekkel, és saját farmról származó, antibiotikum-mentes hússal traktálják utasaikat.

 

A repülőkön utazók gyakran panaszkodnak a fedélzeten felszolgált ételek minőségére. Nem véletlenül, hiszen elég csak a gépeken hozzáférhető vizet megnézni: vagy nem tisztítják megfelelően a tárolókat, vagy épp ellenkezőleg, a víz tele van vegyszerekkel, és amiatt válik ihatatlanná. Jobb tehát, ha teát vagy kávét sem szürcsölgetünk, amíg földet nem érünk.

korea_1.jpg

A minőség javítására keres most új irányt a Korean Air légitársaság. A tehetősebb cégeknél már korábban is megszokott volt, hogy híres séfekkel együttműködve készítik el az első osztály és a business class utasai számára az ételeket, ám a koreaiak most igyekeznek szintet lépni.

A fedélzeten feltálalt élelmiszerek nyersanyagait a saját vállalati farmjukon termesztik meg, így mindennek tudják a biztos származási helyét, ráadásul a beszerzési költségeken is spórolhatnak. Az 1500 hektáron elterülő Je-Dong Ranch 1972 óta működik, ám a gazdaság mára a légitársaság anyacégének számító Hanjin Group tulajdonába került.

korea_2.jpg

Az importált Angus marhák helyett így saját jószágaikkal elégíthetik ki a hússzükségletet, bár igaz, hogy a Koreában tenyésztett Hanwoo szarvasmarhák egyelőre nem olyan híresek, mint skót származású társaik. A légitársaságnak a zavartalan ellátáshoz 2200 jószágot kell rendszeresen az istállókban tartania, amelyeket antibiotikum-mentesen nevelnek fel. Mellettük 6000 szabadtartású csirke egészíti ki az állományt.

A farm természetesen zöldséggel és gyümölccsel is ellátja a gépeket, valamint 300 méteres mélységből kinyert palackozott vízzel, mégpedig a teával és kávéval kapcsolatos – fentebb említett – problémák elkerülésére. A korszerű üvegházakban évente 210 tonna paprikát és paradicsomot, valamint egy tonna áfonyát termesztenek az utasok számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://szantoveto.blog.hu/api/trackback/id/tr9314297135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása