Színes húsok: enni vagy nem enni?
2018. október 02. írta: Szántó Vető

Színes húsok: enni vagy nem enni?

Zöld kolbászt már mindenki látott, de aligha volt kedve bele is kóstolni. Amerikában viszont új trend hódít, a húszas-harmincas korosztály kifejezetten az alacsonyabb hústartalmú, zöldségekkel teletömött élelmiszereket tartja szexinek.

 

Az amerikai Cara Nicoletti a családi megélhetést jelentő hentesüzletben nőtt fel. Mára jól ismert tévés személyiséggé és szakácskönyvszerzővé vált, ám a gyökereitől sem szakadt el teljesen. Az ukrán felmenőkkel is rendelkező nő mára lényegében vegetáriánussá vált, ezért az általa készített kolbászok – természetesen a hús mellett – jelentős adag zöldséget és fűszert tartalmaznak.

zold_kolbasz.jpg

A szivárvány minden színében pompázó hentesáruk sok ember számára nem tűnnek túl ínycsiklandónak, ám Cara Nicoletti jól ráérzett arra, hogy a mai húszas-harmincas korosztály többet, mást vár el egy efféle terméktől. Legyen szexi, egészséges és mellette persze finom, a vevők pedig tódulnak a ritkaságszámba menő kolbászokért.

A vörös színt a cékla adja a húsnak, a zöldet általában a spenót, de készítőjük elsősorban az ételek jó ízét tartja szem előtt, nem pedig azt, hogy jól nézzenek ki – írja riportjában a Modern Farmer. Cara célja az, hogy az emberek a tradicionális húsételek fogyasztása közben is egyre több zöldséget egyenek, így tegyék fenntarthatóvá a globális állattenyésztést. A kolbászaiban 50 százaléknál is alacsonyabb a hústartalom, ám emiatt még senki sem panaszkodott.

(Fotó: Cara Nicoletti)

A bejegyzés trackback címe:

https://szantoveto.blog.hu/api/trackback/id/tr6114276411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása