Ami eddig hiányzott: nagy Kubota születik
2019. március 20. írta: Szántó Vető

Ami eddig hiányzott: nagy Kubota születik

Kanadai óriással kötött megállapodást a Kubota, így a kooperáció révén nemsokára a 175 LE fölötti kategóriában is tud majd traktorokat kínálni a gazdálkodóknak. Egyelőre bizonytalan, hogy a gépek csupán az észak-amerikai piacnak készülnek, vagy Európába is jut belőlük.

 

A Kubota kínálatából eddig hiányoztak az igazi nagytraktorok, de a Buhler Industries céggel kötött partnerség révén hamarosan tovább szélesedhet a palettájuk. A japán és kanadai vállalatok együttműködése némileg meglepő fordulat, mert az iparágban eddig leginkább arról pletykáltak, hogy a Kubota egy európai traktorgyártó céget fog felvásárolni. Ehelyett azonban a Versatile márkáról ismert észak-amerikaiak mellett döntött, de már szó sincs bekebelezésről, csupán kooperációról.

nagy_kubota.jpg

Az új traktorokat a Buhler kanadai (winnipegi) üzemében készítik majd. Jelenleg a 175 LE-s M7172 modell a Kubota zászlóshajója, ezt szeretnék tehát felülszárnyalni az új masinákkal. Alaposabb technikai részleteket egyelőre nem közöltek, csupán annyit, hogy a japán-kanadai nagytraktorok bemutatkozására 2019 második felében kerül sor. Érdekesség, hogy a nagytraktorairól ismert Versatile éppen a napokban rukkolt elő egy kisebb családdal, a Nemesis széria a 175–210 LE-s teljesítménytartományt fedi le.

A japánok számára a paletta szélesítése az együttműködésből adódó nyereség, míg a kanadaiak ezáltal jobban ki tudják majd használni a winnipegi gyár kapacitását, vagyis hatékonyabban tudnak termelni. Sajtóhírek szerint a Kubota új sorozata az M8002 nevet fogja viselni, és „szerves” folytatása lesz az M7002-es családnak, amelybe az eddigi legnagyobb, M7172-es modell is tartozik. A konkrét válaszokra alighanem a november 10–16. közt Hannoverben tartandó Agritechnica szakkiállításig várnunk kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://szantoveto.blog.hu/api/trackback/id/tr8614702560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása